Meuse

Het departement La Meuse ligt in het noordoosten van Frankrijk en maakt deel uit van de regio Lorraine. Het is één van de mooiste gebieden in deze regio, met een indrukwekkende geschiedenis. Men kan hier unieke landschappen en plaatsen ontdekken waar kunst, geschiedenis en traditie samen komen. Dit lieflijke departement is bij uitstek geschikt voor een weekendje weg of een korte vakantie.

De Côtes de Meuse is samen met de Champagne en de Elzas de meest noordelijk gelegen wijnstreek in Frankrijk. Het wijnhuis in Hannonville-sous-les-Côtes staat open voor alle liefhebbers die de wijnen van de Côtes du Meuse beter willen leren kennen.

Deze streek van de Mirabel vrucht, heeft een rijk erfgoed op zowel natuurlijk, historisch als militair vlak. Steden als Metz, Nancy en Bar-le-Duc hebben veel bewaarde schatten. Er is zoveel te ontdekken voor bezoekers. Vlaktes en plateaus, bossen, natuurpark Lotharingen en de historische sites van Verdun en omgeving. En natuurlijk lekker genieten in vele gezellige eettentjes.

De Meuse is een verrassend en rustig gebied niet ver van huis.